... не ви разбрах душица ама ако искаш от тука мини

...
... не ви разбрах душица ама ако искаш от тука мини
Коментари Харесай

Не ви разбрах, душица, или как глобява ЦГМ в София

"... не ви разбрах душица но в случай че искаш от тука мини имам в нарушаване и отиваш нататък към този момент пробвай се тука виждам че мина един с МПС... "

Това вметнато изречение - безусловно, се появява в санкции за погрешно паркиране на столичния Център за градска подвижност, заяви общинският консултант от ПП-ДБ (СС) Симеон Ставрев в обществените мрежи.

Става дума за общоприетите уведомления вид " касова записка ", които ЦГМ закача на стъклото на коли, паркирали погрешно в града. Обичайно в тях се разказва нарушаването, цитира се точния член от закона, цената на санкцията и методите за заплащането й.

В този случай обаче в текста, след местоположението на нарушаването, е плеснато горното изречение.

" Малко ми наподобява като служителят на общинското сдружение да си е чатил с някое гадже и леко да се е объркал дали написа в чата, или в системата за налагане на санкции ", отбелязва Ставрев.

Подобна неточност може да значи, че уведомлението е невалидно - въпреки че цялата останала нужна информация е налице. Но това е единствено признак, отбелязва общинарят.

" За сметка на това ЦГМ си разреши да контракти двойно по-скъпа поддръжка на таблата по спирките в София. Месеци откакто приключи социална поръчка за 480 хиляди лева поради липса на предложения, общинското сдружение пусна нова за 1 млн. лева В последните две години в търговете за тази активност се явява единствено един претендент ", дава образец той.

" Как управлението на общинското сдружение пази публичния интерес, откакто прави заданията на публичните поръчки по този начин, че за тях на практика няма конкуренция? "

Ставрев ползва и линкове към и социална поръчка.



Разбира се, промяната на управлението е в пълномощията на Столичния общински съвет - в който Ставрев е част от най-голямата група. СОС обаче към този момент близо 2 месеца и след 5 съвещания не може да стартира работа всъщност, защото ПП-ДБ (СС) не могат да съберат задоволително гласове за своя претендент за ръководител.

Следващото съвещание е планувано за 11 януари, като се чака до тогава водещото обединяване в Съвета да е осигурило поддръжка от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, или някоя от останалите групи в " дребния парламент ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР